Prachtige baan als composiet Engineer | Passie voor techniek - EchtWerk.nl

Prachtige baan als composiet Engineer

De Duitse Keiko Enomoto werkt als composiet engineer bij VDL Fibertech Industries in Best. Daarnaast is ze projectleider Aerospace. Techniek heeft haar altijd al gefascineerd. Zo maakte ze vroeger al haar kleding zelf. Niet het ontwerp van de kledingstukken, maar de processen en technieken tijdens de fabricage vingen haar interesse.

Waar komt je interesse in techniek vandaan?

“In Hamburg heb ik mijn bachelor diploma Textieltechnologie behaald. De opleiding was met name gefocust op kleding en (weef)machines. Ik vond echter het scheikundige deel, bijvoorbeeld de werking van sportkleding, veel interessanter. De modewereld is ook niks voor mij. Alles moet zo goedkoop mogelijk zijn, wat vaak ten koste gaat van de kwaliteit. In de industrie, bijvoorbeeld wanneer je kijkt naar vezelversterkt kunststof, is kwaliteit juist heel belangrijk.”

Hoe ben je bij VDL Fibertech Industries terechtgekomen?

“Ik ben afgestudeerd voor mijn master diploma bij vliegtuigbouwer Airbus. Daar heb ik veel geleerd over productietechnieken, vezels en carbon. Er was op dat moment al een project gaande met Acrosoma, het Belgische bedrijf dat in 2014 werd overgenomen door VDL Fibertech Industries. Ze waren daarna op zoek naar iemand om het project voort te zetten en zo kwam ik in beeld. Ik zat net in de trein terug na het verdedigen van mijn scriptie toen ik gebeld werd door VDL.”

Wat houden je werkzaamheden in?

“Als projectleider is organisatie belangrijk. Zo onderhoud ik contact met klanten en leveranciers, verzorg ik de logistieke planning, stuur ik collega’s aan, maar test ik ook de materialen. Soms gedragen vezels zich niet zoals je verwacht. Ik geloof dat de enige manier om écht te leren en te weten hoe het in elkaar steekt, is door met eigen ogen te zien hoe het in praktijk werkt. De diversiteit, een combinatie tussen management en praktische uitvoering, is wat ik zo leuk vind aan mijn functie.”


Log in of maak een account om te kunnen reageren.

0 Reacties

Er zijn geen reacties

EchtWerk.nl is powered by:

Humares Get.Noticed
Algemene voorwaarden