Dit is pas High tech! | Passie voor techniek - EchtWerk.nl

Dit is pas High tech!

Na mijn studie WTB op de TU/e, richting Mechanics of Materials, kwam ik in contact met VDL. Roel: “Wat me direct aansprak was de toegankelijkheid, de gemoedelijke sfeer. Dat is ook een van de redenen waarom ik voor VDL heb gekozen.”

Ik ben werkzaam als Manufacturing Engineer op de afdeling Systems van VDL ETG Eindhoven. Ik ben verantwoordelijk voor het optimaliseren van het productieproces en het oplossen van technische problemen bij de montage van systemen. “Geen dag is hetzelfde.

Wanneer we meldingen binnenkrijgen, moeten we beoordelen waar de fout zit. Is dat in het productieproces of in het technisch design? En ligt de fout wel bij ons? Dat betekent in de praktijk dat we hier de systemen binnenkrijgen en deze uit elkaar halen om het probleem op te lossen. Dan komt mijn technische kennis en de manier van onderzoeken die ik heb geleerd tijdens mijn studie goed van pas. Vervolgens initiëren we verbetervoorstellen om het probleem in de toekomst te voorkomen. Daarvoor werken we nauw samen met de systeem architecten. Met de input vanuit de productie wordt het design van onze systemen uiteindelijk alleen maar beter.

Waar ik aan heb moeten wennen is het praktisch inzicht, het werken met business cases en prioriteiten stellen. In het begin had ik best moeite met de tijdsdruk waarin projecten afgerond moesten zijn. Het doel in het bedrijfsleven is uiteindelijk om winstgevend te zijn en dat ligt soms ver van de onderzoekswereld af.

Het leuke van mijn functie vind ik de afwisseling. Je bent bezig met een groot scala aan complexe hightech producten en alle technieken die hierbij komen kijken. Daarnaast heb je contact met engineers, development, vakmensen uit de productie, de klant en leveranciers. Dat maakt het heel dynamisch. Verder heb ik fijne collega’s en is de werksfeer goed. De deur staat altijd open voor vragen en ondersteuning. En wat het werk bijzonder maakt, is dat je je eigen verbetervoorstellen uiteindelijk terugziet in de productie. Dan denk je: daar heb ik toch mooi aan bijgedragen.”

Log in of maak een account om te kunnen reageren.

0 Reacties

Er zijn geen reacties

EchtWerk.nl is powered by:

Humares Get.Noticed
Algemene voorwaarden